5 Αυγ 2014

Εξαιρετικής ποιότητας η παραλία του Ζούμπερι.

Στην ετήσια αναφορά του για το έτος 2013 η Ειδική Γραμματεία Υδάτων (Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας) χαρακτήρισε και πάλι την παραλία του Ζούμπερι "Εξαιρετικής ποιότητας".

Στην περιοχή μας υπάρχουν όπως αναγράφεται στην αναφορά δυο σημεία αναφοράς.



1) "Ζούμπερι" με αριθ.ταυτότητας GRBW069220062. Στον ένθετο χάρτη είναι σημειωμένη η παραλία του "Divers" και η κατάταξή από το 2009 - 2013 είναι "Εξαιρετική ποιότητα". Αναλυτικά διαβάστε στον επόμενο σύνδεσμο την έκθεση κατάταξης. 


2) "Ζούμπερι Νότια" με αριθ.ταυτότητας GRBW069220055. Στον ένθετο χάρτη είναι σημειωμένη η λίγο βορειότερη  παραλία του "Στέλιος-Ινδιάνος" (δυο σημεία ελέγχου) και η κατάταξή από το 2009-2013 είναι "Εξαιρετική ποιότητα". Αναλυτικά διαβάστε στον επόμενο σύνδεσμο την έκθεση κατάταξης.
http://www.bathingwaterprofiles.gr/bathingprofiles/GRBW069220055

"Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα μας. Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας η Ελλάδα έχει να επιδείξει πολύ καλά αποτελέσματα, με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης να κατατάσσεται μεταξύ των 2-3 καλύτερων στην Ευρώπη.
Η μέχρι πρόσφατα ισχύουσα νομοθεσία περιοριζόταν στη χρήση της περιοδικής παρακολούθησης συγκεκριμένων μικροβιολογικών παραμέτρων στα νερά, ως αποκλειστικού εργαλείου για την τεκμηρίωση της καταλληλότητας των υδάτων για κολύμβηση. Η γενικότερη κατάσταση του χερσαίου τμήματος τόσο ως προς τις δραστηριότητες που επιτελούνται όσο και ως προς την επάρκεια των μέτρων αποτροπής της απόρριψης ρυπαντικών φορτίων, που δυνητικά μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα των υδάτων, δεν συνυπολογίζονταν.
Την αδυναμία αυτή θεραπεύει η κατάρτιση του Μητρώου Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης (περίπου 1400 ακτές σε όλη τη χώρα), έργο που εκπονήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος του Μητρώου Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης είναι η περιγραφή και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών των ακτών, η αναγνώριση των πηγών ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών και η αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων. Το μητρώο ταυτοτήτων αποτελεί οδηγό για την επιλογή των κατάλληλων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων της μόλυνσης στα νερά κολύμβησης και επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αντίστοιχων πόρων."
 
Αυτά διαβάζουμε στην κεντρική ηλεκτρονική σελίδα της "Ειδικής Γραμματείας ΥδάτωνΜητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδα" http://www.bathingwaterprofiles.gr/ 
Στην ίδια ιστοσελίδα μπορούμε να αναζητήσουμε πληροφορίες για όποια παραλία μας ενδιαφέρει. Υπάρχουν διαχρονικά εκθέσεις για κάθε παραλία και κατάταξής τους από το 2009-2013. Κάθε παραλία έχει την ταυτότητά της.
Με ενδιαφέρον θα διαβάσουμε και την αναφορά-κατάταξη της παραλίας Ζούμπερι για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου