27 Οκτ 2012

Απόφαση για το οικιστικό σχέδιο στο Ζούμπερι

Δημοσιεύτηκε (ΑΔΑ: Β43ΦΩΛΜ-560) απόφαση του Δημ.Συμβουλίου Μαραθώνα για το σχέδιο στο Ζούμπερι. Ειδικότερα η απόφαση με θέμα: «Συμπλήρωση Κτηματογραφικού Διαγράμματος-Αναθεώρηση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Πράξη Εφαρμογής τμήματος περιοχής ΖΟΥΜΠΕΡΙ (Π.Ε. 8) Νέας Μάκρης» είναι η ακόλουθη:
.....
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί η υπ’ αριθμ. Πρωτ. 14715/7-10-2010 σύμβαση πρέπει να δοθεί εντολή έναρξης εργασιών στον ανάδοχο καθώς και καθορισμός περιοχής κτηματογράφησης.

1. Στο πλαίσιο της παραπάνω αρχικής σύμβασης που στις 7-10-2010 υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Ν. Μάκρης και τον μελετητή Βασίλειο Κόκκινο ποσού 233.700 ευρώ με ΦΠΑ και κατόπιν της υπ’ αρίθμ. Σ.Δ.Ε. 31 13-7-2011 απόφασης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων για την έγκριση του 1ου Συγκριτικού Πίνακα- Καθορισμός Αρχικού Συμβατικού Αντικειμένου ποσού 535.937 ευρώ πλέον ΦΠΑ αλλά και αποδοχή της πληρωμής της προκαταβολής της αρχικής σύμβασης από τον πάρεδρο με την οδηγία όμως να γίνει συμπληρωματική σύμβαση για τη διαφορά του ποσού και προσυμβατικός έλεγχος για όλο το ποσό (αρχικό και συμπληρωματικό), είναι δυνατόν να δοθεί εντολή στον μελετητή, έναρξης εργασιών ,για τις εργασίες που θα καλυφθούν με το ποσό της αρχικής σύμβασης , με την επιφύλαξη της συμπληρωματικής σύμβασης (δηλ. του ποσού που αυτή θα μπορεί να καλύψει) καθώς επίσης και την σύμφωνη γνώμη του μελετητή, ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση της μελέτης.
2. Επίσης θα πρέπει να καθοριστεί και η περιοχή αποτύπωσης και κτηματογράφησης καθώς και έναρξης εργασιών. στην περιοχή «ΖΟΥΜΠΕΡΙ» του Δήμου Νέας Μάκρης της οποίας η χρήση για δεύτερη κατοικία έχει προσδιοριστεί με το ΦΕΚ 456 Δ’ του 1985 Π.Δ. και για την οποία Π.Ε. 8 (Ζούμπερι) υπήρχε διαδικασία από το ΥΠΕΧΩΔΕ για πολεοδόμηση βασισμένη σε φωτογραμμετρικά υπόβαθρα. Η μελέτη μετά από διάφορες διαδικασίες αναρτήσεων εισήχθη στο Κ. ΣΧΟΠ. Το ΥΠΕΧΩΔΕ μετά την 87/1.4.2004 πράξη του Κ. ΣΧΟΠ με το 18757/5.5.2004 έγγραφό του ζητούσε την εκτέλεση διαφόρων εργασιών , προς συμμόρφωση με το πρακτικό του ΣΧΟΠ.


Η περιοχή μελέτης λοιπόν είχε καθοριστεί από τότε ως τμήμα της Π.Ε. 8 – «Ζούμπερι» καθόσον είχαν εξαιρεθεί :

1. κάποιοι θεωρούμενοι δασικοί θύλακες (ο ένας περί της οδού Τρίτωνος και ο άλλος μεγαλύτερος περί των οδών Αλκυόνης και Μεγαλόχαρης όπως φαίνονται περίπου στο συνημμένο ΣΧΕΔΙΟ 1),
2. το τμήμα Βόρεια του οικισμού «Φλωρίς» που περικλείεται από τις οδούς Αύρας, Κολοκοτρώνη, Φλωρίδος, Κέδρων, Αεροπορίας και Αύρας (μάλλον ως δασικό) και
3. το παραλιακό τμήμα από Ποσειδώνος έως Θάλασσα.Ως προς το τελευταίο (παραλιακό τμήμα) είχε κριθεί σκόπιμο με το υπ’ αριθμ. Πρωτ,18757/2004 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. να συμπεριληφθεί και η παραλιακή ζώνη στη παραπάνω μελέτη.
Ακολουθεί η εισήγηση του Μελετητή ως προς τα όρια απότύπωσης:
ΠΙΘΑΝΟ ΟΡΙΟ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΟΥΜΠΕΡΙ (ΠΕ8) ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Η περιοχή που θα περιλαμβάνεται στην αποτύπωση της προς ένταξη περιοχής (ως εμφανίζεται και στη συνημμένη φωτογραφία) περικλείεται ως εξής:
Βορείως έως και την οδό Μαρούγκα

Νοτίως ορίζεται από την οδό Αεροπορίας, την οδό Αύρας, την οδό Ποσειδώνος και την επέκταση της οδού Αεροπορίας έως τη θάλασσα (η ΖΟΕ δεύτερης κατοικίας είναι η ροζ γραμμή στη συνημμένη φωτογραφία).
Δυτικώς έως την Λεωφόρο Μαραθώνος
Ανατολικώς έως τη θάλασσα

Επίσης στις οδούς Μαρούγκα , Αεροπορίας και Αύρας και στα σημεία που γειτνιάζουν με ήδη ενταγμένες περιοχές, η αποτύπωση θα φθάνει περίπου σε βάθος ενός οικοπέδου, ώστε να είναι δυνατή η σωστή εφαρμογή των περιμετρικών ρυμοτομικών γραμμών στην περιοχή επέκτασης. Έτσι θα τεθούν οι ρυμοτομικές γραμμές κυρίως από τα σταθερά οικοπέδων και όχι αποκλειστικά από τις συντεταγμένες τους που είναι σε διαφορετικό προβολικό σύστημα (μετατροπή) και πιθανόν με λανθασμένο τριγωνισμό. Ομοίως για την οδό Αύρας κρίνεται χρήσιμο στη διαπλάτυνσή της να συμμετέχουν αναλογικά και οι απέναντι ιδιοκτησίες.
Για τα δασικά τμήματα που περικλείονται στην προς ένταξη περιοχή είναι χρήσιμη η αποτύπωσή τους για τον επακριβή καθορισμό του δασικού χαρακτήρα τους από την αρμόδια δασική υπηρεσία ή μερική άρση του χαρακτήρα αυτού μετά από ενέργειες του οικοπεδούχου. Επίσης η αποτύπωσή τους θα χρησιμεύσει και στη μελέτη Πολεοδόμησης (Νόμος 998/79 (ΦΕΚ 289Α/79 ,ειδικότερα άρθρο 49 παράγραφος 2) για:
τυχόν διαπλατύνσεις οδών
για τη δημιουργία δρόμων εντός αυτών των τμημάτων
για τη διέλευση δικτύων εντός αυτών των τμημάτων
με διατήρηση του αρχικού τους χαρακτήρα.
Κατόπιν ο Πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. να αποφασίσουν.
Τα μέλη του Δ.Σ., έπειτα από διαλογική συζήτηση, και αφού έλαβαν υπόψη την εισήγηση του Προέδρου αποφασίζουν κατά πλειοψηφία: (μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου κ. Ν. Στεφανίδη)
Να δοθεί εντολή έναρξης εργασιών στον ανάδοχο κ. Βασίλειο Κόκκινο, για την μελέτη «Συμπλήρωση Κτηματογραφικού Διαγράμματος-Αναθεώρηση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Πράξη Εφαρμογής τμήματος περιοχής ΖΟΥΜΠΕΡΙ (Π.Ε. 8) Νέας Μάκρης», μετά από την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 14715/7-10-2010 σύμβαση, και για το ποσό που αυτή ορίζει. Η υπό μελέτη περιοχή ορίζεται από τα όρια της περιοχής Ζούμπερι (Μαραθώνος, Μαρούγκα, ακτογραμμή) και στην εντός ΖΟΕ περιοχή.
Αυτή η απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 273/2012 και θα αποσταλεί σύμφωνα με το άρθρο 225 του Ν. 3852/2010 στην Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ για έλεγχο νομιμότητας.

....

Η ανωτέρω δημοσιεύτηκε στις 25/10/12 στο site του Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9243%CE%A6%CE%A9%CE%9B%CE%9C-560