16 Ιουλ 2012

Ενημέρωση για τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης

Την Κυριακή 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 έγινε η Τακτική Γενική Συνέλευση στο χώρο του Συλλόγου, στην  Πλατεία του Ζούμπερι  στις 7.30 μ.μ..
Ο Πρόεδρος Κος Σφέτσος ενημέρωσε τους παρευρισκομένους και το Δ.Σ. για τα παρακάτω θέματα.

1. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Μοιράστηκαν αιτήσεις για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, κατόπιν υποδείξεως του Κου Κόκκινου ώστε να συμπεριληφθούν σωστά όλες οι ιδιοκτησίες στο επικείμενο σχέδιο Πόλης.

2. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε οτι η Τεχνική Εταιρεία που έχει αναλάβει την ένταξη της  8ης Γειτονιάς   στο σχέδιο ήδη έχει ολοκληρώσει την αποτύπωση και προχωρά η έγκριση του. Έχει σταλεί και στον Πάρεδρο. Αφού γίνουν οι αναρτήσεις στο Δήμο θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων.

3. Αλλαγή δικτύου ύδρευσης απο την ΕΥΔΑΠ.
Όταν η Εταιρεία Ύδρευσης αναλάβει την ύδρευση της περιοχής, θα προχωρήσει και στην αλλαγή των σωληνώσεων λόγω παλαιότητος του υπάρχοντος δικτύου. Ήδη έχει γίνει συζήτηση με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κο Τσίρκα να δρομολογηθεί ή αλλαγή με την δημιουργία του κόμβου στην πλατεία Ζούμπερι.

4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΜΑΖΕΜΑ ΚΛΑΔΙΩΝ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Δεν ειναι εφικτή η αποκομιδή των κλαδιών και σκουπιδιών χωρίς πρόγραμμα και χωρίς έλεγχο. Οι κάτοικοι πετούν όλα τα σκουπίδια χωρίς να σκέπτονται το περιβάλλον. Ο Σύλλογος αναζητεί λύση για το πρόβλημα κυρίως των κλαδιών. Σε συζήτηση που είχαμε με τον υπεύθυνο καθαριότητος Κο Σωτηρίου, δρομολογήθηκε βοήθεια απο τον Δήμο Αθηναίων για το παραλιακό μέτωπο.

5. ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ
Συνεχίζεται χωρίς σταματημό η ηχορύπανση απο τα καταστήματα της περιοχής. Ιδιαίτερα η "Πρόβα" και το "LΑ CΟSΤΑ" καταδυναστεύουν παρανόμως την περιοχή. Μετά απο αλλεπάλληλα διαβήματα προς τον Δήμο κυρίως για τις καταπατήσεις του "LΑ CΟSΤΑ" και την αφόρητη ηχορύπανση της ΠΡΟΒΑΣ ο Δήμος αρνείται να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες. Ο πρόεδρος Κος Σφέτσος έχει προτείνει σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια να τηρηθει ΜΗΤΡΩΟ  για την ετήσια αδειοδότηση των καταστημάτων.

6. ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ - ΣΧΟΛΕΙΟ
 Έγινε ενημέρωση και για το οικόπεδο το οποίο έχει κάνει δωρεά η Ακαδημία Αθηνών για την περιοχή ώστε να γίνει εκεί σχολείο, πάρκο, παιδικός σταθμός κλπ. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Τσίρκας εχει αναλάβει και αυτή την πορεία του έργου.

7. ΚΟΜΒΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
Οι εργασίες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο 2012. Ο κόμβος αυτός γίνεται κυρίως λόγω των ατυχημάτων που χρόνια τωρα γίνονται σε αυτό το σημείο χωρίς να έχει γίνει κάτι γι'αυτό. Ελπίζουμε με την ολοκλήρωση του εργού να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Η Κα Δώρα Σκουτέρη αφιλοκερδώς προσεφέρθη ώστε να δημιουργήσουμε κοινωνικοπολιτικές εκδηλώσεις ώστε να αναπτύξουμε κοινωνική αλληλεγγύη , να συνδεθούμε με φορείς όπως η UNESKO κλπ. Θα γίνουν συναντήσεις με μέλη του συλλόγου μας ώστε να προχωρήσουμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

9. Η Ταμίας του Συλλόγου κα Βάνα Αποστόλογλου έκανε ανάλυση και οικονομικό απολογισμό για τα 2 έτη.

10. Κατόπιν εγινε εκλογή του νέου Δ.Σ. το οποίο και θα διεξάγει τις εκλογές.
Οι εκλογές αποφασίστηκαν οτι θα γίνουν την Κυριακή 29 Ιουλιου 2012 απο το πρωί εως την δύση του ήλιου.
Το Προεδρείο που αποφασίστηκε είναι: η Κα Καίτη Ορφανίδου, ο Κος Κρεονόπουλος Κώστας και ο Κος Ζουγανέλης Τάκης.

Κατόπιν ψηφοφορίας εκλέχθησαν για Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών οι: Κος  Αναγνωστόπουλος Διονύσιος, Κος Λιάπης Βάιος και η Κα Αποστόλογλου Βάνα.

Ο Κος Αναγνωστόπουλος Δ. θα δέχεται εγγραφές υποψηφιοτήτων για το ΝΕΟ Δ.Σ. του Συλλόγου έως την Πέμπτη  26  Ιουλιου 2012.